måndag 24 december 2012

Goda och enkla Julköttbullar från tidningen Buffé 1996

Det är 3e året som jag gör dessa köttbullarna efter detta recept! Dom är så enkla och så himlans goda!

Ingredienser
2 stora lökar
2 msk matfett
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 kg blandfärs
3 tsk salt
2 ägg
2 krm kryddpeppar
1 1/2 tsk socker
4 msk matfett till stekning

Skala och skär löken i bitar. Stek den mjuk i matfettet. Låt löken kallna.
Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med kryddpeppar och socker.
Mixa löken med ströbrödblandningen. Rör ner den i färsen.
Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
Stek köttbullarna i omgångar i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.


Smaka och njut:)

God jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar <3